גידול שער ארוך כנגד פניו

שלום,

שאלתי בנושא תספורת:
"איסור גידול בלורית י"א שהוא המגדל שער הראש כנגד פניו אפילו בלא שום גילוח מהצדדים.(ב"ח בד' הרמב"ם).ויש סוברים כי האיסור אינו נוהג אלה במי שמגלח את שערותיו ומשייר שער באמצע קודקודו"
לשיטה זו של הרמב"ם:
האם מדובר בהשארת שיער ארוך דווקא, או בכל מקרה בו יש יתרון לאורך השיער שכנגד פניו לעומת השיער בצדדים?
לדוגמא: אני מספר את כל ראשי תספורת קצוצה במכונת תספורת. אך את צדדי הראש אני מספר באורך של 0.5 ס"מ, ואת החלק העליון של הראש אני מספר באורך של 1.5 ס"מ. האם גם זה יהיה בעייתי לשיטת הרמב"ם? או כיוון שאין ממש ניכרות של שיער ארוך לא יהיה זה נחשב למגדל שיער נגד פניו? וכן, הלשון של משייר שיער באמצע קודקודו, האם הכוונה דווקא באמצע (לאפוקי מכל החלק העליון של הראש – מהמצח ועד הקודקוד)?
תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב.

גם לדעת הב"ח בדעת הרמב"ם שאסור לגדל שער כנגד פניו אף אם אין מגלח בצדדים, האיסור הוא רק בשיער ארוך מאוד.

מקורות:

ט"ז וש"ך ביו"ד סי' קע"ח.