דימום לאחר הפסקה בלקיחת גלולות למניעת הריון

שלום,
נטלתי גלולות למניעת הריון, הפסקתי את החפיסה באמצע על מנת להיכנס להריון, קיבלתי את המחזור החודשי,ספרתי שבעה ימים נקיים וטבלתי במקווה, יומיים לאחר מכון הופיע לי דימום, התייעצתי עם האחות והיא אמרה שזה תקין מבחינה רפואית, רציתי לדעת האם מבחינה דתית אני טמאה לבעלי ועליי לשמור שוב נידה?

תשובה:

שלום רב.

דימום מטמא גם אם הוא מופיע לאחר יומיים מהטבילה, ולאחריו יש להמתין שוב חמשה ימים ושבעה נקיים ולטבול בטהרה. אמנם אם לא היה זה דימום אלא כתמים יש להם דינים אחרים, ויש לשאול על כך בנפרד.

בכל מקרה, תופעה זו של דימום לאחר הפסקת גלולות היא תופעה טבעית שקורה עד שהגוף מסתגל לסדרו הקבוע, או עד שיתחיל הריון בעזרת ה'.

שיהיה בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ק"צ.