צירוף 2 מיני בצקים לשיעור הפרשת חלה

שלום לכבוד הרבנים
אפיתי משתי קילו קמח לבן חלות ובאותו זמן אפיתי עוגה משתי כוסות קמח מלא
האם זה מצטרף ואם כן האם בכמות כזו יש לעשות הפרשה בברכה.
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב.

שני קילו קמח מחייבים הפרשת חלה בברכה, [ויש אומרים בלא ברכה]

אולם אין צירוף בין שני עיסות אלו כיון שמקפיד על החלוקה ביניהם.

מקורות:

כידוע לשיטת הגר"ח נאה שיעור הפרשת חלה הוא מ1.66 ק"ג, וכן היה המנהג, וכפי שהעידו מרן הגרש"ז אויערבאך ומרן הגרי"ש אלישיב (עי' קובץ תשובות ח"ג לגבי שיעור פירצה בעירוב) וכן הוראת מרן הגר"ש וואזנר שליט"א [כפי ששמעתי מתלמידו הגרי"מ שטרן שליט"א] כיון שכך היה המנהג, ועי' ספר שיעורין של תורה למרן הגרי"י קנייבסקי שפלפל מדוע כך היה המנהג, אמנם ידועה שיטת החזון איש שצריך לברכה שיעור של 2.25 ק"ג, ויש מחמירים עוד יותר שצריך שיהיה דחוס ואז שיעורו 2.75 ק"ג, אך כאמור המנהג לברך כבר מ1.66.

דין צירוף שתי עיסות מבואר בשו"ע יו"ד סי' שכו