כתיבת שם האם החורגת על המצבה

ידיד יקר לא עליכם אביו נפטר,והוא פנה אליי בשאלה ,אביו סמוך ללידתו בהיותו ילד קטן נפטרה עליו אימו לאחר זמן מועט אביו נישא שנית לאשה שנייה ,האישה השנייה טיפלה בו כמו בבן שלה עד יום מותה ,כעת הוא עצמו לא עליכם נפטר לבית עולמו לפני יומיים,כעת השאלה היא האם על המצבה בבית החיים יכתבו את שם אימו הביולגית שנפטרה סמוך ללידתו או את שם אימו החורגת שטיפלה בו מוקף נישואיה לאביו האלמן
בברכת התורה

תשובה:

שלום רב.

למנהג בני אשכנז נוהגים לכתוב אם שם האב, ולמנהג בני ספרד את שם האם, ושם האם הוא רק שם האם הביולוגית – זה חלק משם הנפטר, ואין זה משנה מה שנפטרה סמוך ללידתו.

מקורות:

גשר החיים סוף פרק כ"ח.