תשלום עבור צילום ספר שחיברה מורה בבית הספר

אני מנהלת בי"ס.
בשנה שעברה הכינה מורה שעבדה אצלנו ספר לימוד בעברית ע"י לקוט טקסטים ממקורות שונים ועבודת גרפיקה
הספר נמכר לביה"ס תמורת 40 ש"ח. סוכם שהיא תמשיך לספק את הספר כמקובל במשרד החינוך ל5 שנים לפחות.
השנה היא אינה עובדת אצלנו. בקשנו ממנה את הספר כדי למכור לתלמידים והיא אמרה שאינה עוסקת בזה ואין לה קובץ מעודכן לשנה זו.
לפיכך צלמנו בעבודה רבה מצידנו את הספר ועלות ההדפסה היתה 30 ש"ח.
כמה עלינו לשלם למחברת הספר?
(כרגע היא דורשת 20 ש"ח עבור כל ספר בעוד שאנחנו גבינו כמו בשנה שעברה 40 ש"ח מתוכם 30 ש"ח עלות ההדפסה.

אודה על תשובתכם

תשובה:

יש לשלם 10 ש"ח לספר.

מקורות:

היות ויש סיכום שתמשיך למכור את הספר במשך 5 שנים ולא סוכם על מחיר, יש להניח שהכוונה היתה למכור באותו מחיר. במקרה שהמורה אינה מדפיסה את הספר, הנהלת בית הספר רשאית להדפיס ולנכות את עלות ההדפסה ושכר טרחה מהמחיר של 40 ש"ח לספר. עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף סעיף ד.