שכן שבנה גדר בלוקים ולא טייח בצד של שכינו

שלום רב לרבנים שליט"א
בין שני שכנים ישנו גדר בגובה מסוים, אחד השכנים החליט על דעת עצמו להגביה באופן משמעותי את הגדר בין שניהם (ראוי לציין שהשכן הנ"ל קנה את הבית רק לפני שנה ואילו השכן השני גר שם כבר כמה שנים), השכן מחה בו שהוא מאפיל עליו וכן סותם לו את האויר, השכן לא רצה לשמוע והבטיח שלא יבנה יותר קיר ממטר עשרים, השכן עדיין מיחה בו אך ללא הועיל.
השכן בנה מטר שמונים קיר בלוקים וטייח רק את הצד שלו והשאיר את הצד של השכן חשוף ומכוער. השכן הניזוק הלך למהנדס העיר ושם אמרו לו שאם הוא יגיש תלונה יהרסו לשכן את הקיר כיון שהוא עבר את הגובה המותר. השכן לא רצה להגיש תלונה כדי לא לפגוע ביחסי השכנות, וכן לא רוצה לתבוע את השכן לדין תורה, אך הוא שואל האם מבחינה הלכתית הוא יכול להסביר לשכן שהוא חייב לפחות לטייח את לו את הקיר שהרי הוא בנה אותו גם על העובי שלו בקיר כדאיתא בסי' קנז' סעיף ט'. ועוד שהוא מיחה בו, ועוד שיש לו את הטענה שהוא יכול להרוס לו את הקיר מצד החוק.
אשמח לתשובה הרבנים שליט"א
תודה רבה

תשובה:

אכן כך. אם הוא יכול על פי הלכה לעכב על ידו שלא לבנות קיר יותר מד' אמות, הרי הוא יכול לדרוש ממנו לפחות לטייח.

בנוסף לכך, ניתן לדרוש מכל מי שבונה ברכוש המשותף לחפות כמקובל שלא לכער את הבנין.