סיכם עם גוי בדיבור בלבד, אם יכול לחזור בו

שלום לכבוד הרב.
מזה מספר שנים אני ועוד כמה חברים שוכרים מגוי אחד את דירתו למשך ימי ראש השנה באומן.
בד"כ כחודשיים לפני אנו סוגרים על מחיר ומאשרים את הגעתנו. וכל זה בשיחת טלפון.
האם עסקה כזו מחייבת אותנו או שאנחנו יכולים לחזור בנו ברגע האחרון בהגיענו לשם אם נקבל הצעה טובה יותר.
תודה וכל טוב

תשובה:

מותר לכם לחזור, אבל יש להקפיד שלא ייגרם ח"ו חילול השם (כגון להתקשר ולומר שברגע האחרון לא הצלחתם להגיע לאומן, ואין זה שקר שהרי ברגע האחרון לא הצלחתם אבל לפני כן הצלחתם).

מקורות:

בגמ' בכורות דף יג ע"ב מבואר שבגוים אין איסור מחוסר אמנה, כיון שהם עצמם אינם עומדים בדיבורם. ועיין שו"ת משנה הלכות חלק יב סי' שעט שאם יש חילול השם אסור.