היתר עיסקא בדרך של מראה מקום לספר מסוים

שלום וברכה.
חבר ביקש ממני הלואה כדי להשלים עיסקה והבטיח לי תמורת ההלואה את תשלום השכירות של הדירה שיקבל בזכות ההלואה שלי.
האם דיי להוסיף בשטר ההלואה שהכל בכפוף להיתר עסקא שנמצא בספר מסויים.
או שלכתחילה יש לעשות היתר עסקא מלא.
תודה מראש

תשובה:

מספיק לציין לספר, אבל צריך שהצדדים יבינו את המשמעות של היתר עיסקא, שהכסף אינו הלוואה אלא השקעה. כמו כן, עדיף שלא להזכיר את המילה הלוואה, אלא עסקה.

מקורות:

ספר ברית יהודה פרק מ סעיף ז וסעיף ט. ועיין גם בפרק לה הערה יב. ונראה שאם מציין לנוסח שבאיזה ספר עדיף מהזכרת על צד היתר עיסקא בלבד ומותר לכתחילה.