עלייה לקבר ביארצייט בחודש ניסן

אבי נפטר לבית עולמו בתאריך יא בניסן תשעב מתי בדיוק יום השנה ומתי הסעודה ומתי עולים לבית החיים?

תשובה:

שלום רב.

יש נוהגים שאין עולים כלל לקבר בחודש ניסן, ולכן מי שיש לו יארצייט בחודש זה עולה לקבר בערב ראש חודש ניסן. אך יש נוהגים לעלות בחודש ניסן, ואם כן יש לעלות ביום שישי יא ניסן תשע"ג. ואת הסעודה עושים בלילה שלפניו.

מקורות:

גשר החיים פכ"ט ס"ו, ועי' שם בפרק ל"ב ס"ז לענין הנוהגים לצום ביארצייט כיצד ינהגו כשחל בערב שבת.