חינוך

שלום כבוד הרב,
איך מתגברים על כעס כלפי יילדתי בת ה 3 , שהיא יילדה מאוד קשה שצורחת ומקללת ומשתתחת על הרצפה, ועושה לי בושות ואני מאבדת את סבלונותי, ובכך אני מגיעה למצב שאני מכה אותה ,והיום במיוחד סטרתי לה ובשל כך היא נשרטה בפנים ועל זה אני בחרטה מאוד גדולה בשל התיסכול שאני חשה לאחר מכן, שבא לי להרביץ לעצמי על מה שעשיתי לה, חינוך ילדים זה נושא מאוד קשה לי שהייתי רוצה ללמוד להתגבר על הכעס וללמד את הבנות לדרך תורה ובלי ניבולי פה.
אני פשוט מרגישה לאחר כל מעשה ממש רע,
אשמח מאוד אם כבוד הרב יענה לי ויכוון אותי בדרך זו, זו התיקון שלי. מידת הכעס שמושלכת לעבר הילדים בעיקר.

תשובה:

שלום וברכה.

התסכול ותחושת חוסר האונים שלך זועקת מכל מילה בדברייך.

אבל בואי וננסה להכניס את הדברים לפרופורציה נכונה.

האם באמת ניתן להגדיר ילדה בת שלוש כילדה קשה??? האם ההגדרה היא עושה לי בושות לא חורגת קצת מהפרופורציה הנכונה???

לא פירטת בשאלתך כמה ילדים יש לכם שיהיו בריאים, והאם הקושי הוא רק עם הילדה הזו, או שמא עם כולם קשה ורק איתה יותר, אך בדרך כלל כשילד מצליח להביא אותנו לכדי כעס גדול ואיבוד שליטה זה משום שהוא משקף לנו איזה שהיא מראה של עצמינו שאין לנו יכולת לעמוד מול זה.

עלייך לשבת לבדוק עם עצמך (ואינני בטוח שתצליחי לעשות זאת ללא עזרה מתאימה) מה בילדה הזו מצליח להוציא אותך משלוותך ולהביא אותך אל הקצה ולעתים מעבר לקצה ולאיבוד שליטה.

יתכן גם וקשיים רגשיים שלך הביאו אותך למצב שהפתיל שלך קצר ודברים שונים ופעולות שונות שהינך מבינה שאינם אמורים להשפיע קשה, מצליחים לתפוס נפח הרבה יותר גדול לאור הקשיים האישיים איתם את מתמודדת.

בכל מקרה, עלייך לדעת שכל התפרצות שלך גורמת נזק לילדים, ואם ביכולתך למנוע זאת הרי שאת חייבת לעשות זאת למענך ולמענם.

כולי תקווה שאכן תמצאי את הכתובת הנכונה שתוכל לעזור לך למצוא את עצמך ולהצליח להגיע למקום אמיתי של שלווה ומנוחת הנפש.

בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    בתשובה לשאלתך יש לי שלוש בנות בגילאים 6 ו5 ,הגדולה קצת מזלזלת ולא מקשיבה ומאוד מפונקת , והילדה האמצעית גורמת לי נחת מקשיבה לכל מילה עוזרת ילדה נפלאה, והילדה בת השלוש היא שעושה את הכי הרבה בעיות אז הרב אומר שהמראה שמשקפת היא אני הבעיה היא אצלי? אולי איניני יודעת כי לא גדלתי בצורה שרציתי להיות, היו לנו בעיות רבות בעבר וגדלתי בלי אבא, ואם כך אני מעבירה את מה שחונכתי לילדי?
    כבוד הרב איך אני מוצאת את העזרה לה אני צריכה כי נמאס לי מהשגרה של צעקות ,אני רוצה שהן ייגדלו בצורה הכי טובה שאני יכולה לתת להן רק אין לי את הכלים הדרושים להצליח, באופן חינוך ילדי.
    אשמח לתשובה שנותנת לי המון כח..
    תודה כבוד הרב

  2. בס"ד

    אין באפשרות מסגרת זו לפתור בעיות שכאלו מעל גבי האתר.
    אשתדל מאד לנסות באופן אישי לכוון אותך אל הכתובת הטובה ביותר עבורך.