דייר בקומה תחתונה שזיפת את הגג ודייר אחר ששיפץ קומה אחת בחדר מדרגות

1. דייר בקומה העליונה עשה זפת לגג האם הדירים מלמטה צריכים להשתתף?
2. דייר מהקומה הראשונה שיפץ את חדר המדרגות שלו דהינו רק את חדר המדרגות של קומה א האם הדיירים בקומות העליונות צריכים להשתתף איתו?

תשובה:

1. אם היתה נזילה או שהיה צורך לזפת שנית לפי המקובל והגג הוא רכוש משותף, כל הדיירים חייבים להשתתף.
במקרה שהדייר העליון הוא נציג וועד הבית, או שפנה תחילה לוועד הבית ונתקל בסירוב, חייבים לשלם כל ההוצאות שהיו לו בפועל. אבל אם לאו, חייבים לשלם לו מחיר מינימלי של זיפות.

2. אם מדובר בשיפוץ שאינו הכרחי לפי המקובל, אין צורך לשלם לו כלל. אם מדובר בשיפוץ הכרחי, חייבים כל הדיירים לשלם לו מחיר מינימלי בלבד, גם אם הוא נציג של וועד הבית. כמובן ששאר הדיירים רשאים לשפץ את שאר הקומות והדייר בקומה ראשונה יהיה חייב להשתתף.

מקורות:

1. לפי התקנון המצוי סעיף 3 חייב וועד הבית לתקן ולתחזק גג משותף. וכך גם המנהג, עיין שו"ת מנחת יצחק ח"ז סי' קכו. לעניין דייר שתיקן על דעת עצמו וחוזר לתבוע את הדיירים עיין כאן

2. לעניין שיפוץ שאינו הכרחי עיין בעלון המשפט גיליון 42 עמוד 6 שאלה יג וגיליון 44 עמוד 7 שאלה יג.
במקרה זה שהדייר שיפץ את הקומה שלו בלבד, מסתבר שאף אם הוא נציג וועד הבית דינו כיורד שלא ברשות, כיון שאין לו סמכות לשפץ רק את הקומה שלו, אבל עם כל זאת אם השיפוץ הכרחי, כל הדיירים חייבים לשלם לו מחיר מינימלי, כיון שבסופו של דבר הדיירים היו חייבים לשפץ קומה זו יחד עם כל הקומות.