קבלן הטוען שבחוזי המכר שייר לעצמו את הגג

קניתי דירה עם תב"ע מאושרת לבניה על הגג, בבנין שנבנה לפני 20 שנה.
בשלב האחרון של בקשת היתר, הגיע הקבלן שבנה את הבנין וטוען לבעלות על הגגות מכוח סעיף בחוזי המכירה שבו כתוב שהגגות מוצאים מהרכוש המשותף.
מדובר בקרקע של מינהל, ולקבלן אין בנכס שום דירה או חדר שניתן להצמיד לו את הגג. (על פי חוק, במקרה כזה אין לקבלן שום זכות בגג)
השכנים חתמו חוזי חכירה עם המינהל, אך עדיין אין טאבו (לא הושלמה פרפלציה)
שאלתי – האם יש מקום לתביעתו של הקבלן?
תודה

תשובה:

אין תשובה ברורה בעניין. עליכם לפנות לבית דין.

מקורות:

יש כאן שתי שאלות.
א. האם הקבלן יכול לשייר לעצמו את הגג בקרקע מהמינהל כשהחוק לא מאפשר לו. בעניין זה מקובל שהקבלן יכול לשייר גג וכדומה, שהחוק מאפשר להצמיד לאחת הדירות, אלא שהקבלן לא מצא דירה להצמיד לה, כיון שבמקרה כזה המניעה היא טכנית בלבד (עיין עלון המשפט גיליון 24 עמוד ד). אם הקבלן משייר לעצמו חלקים שהחוק לא מאפשר להצמיד (כגון מקלט) מסתבר שאין תוקף לשיור בקרקע מהמינהל, כיון שמעולם לא היתה לקבלן יכולת לקבל שטח זה מהמינהל.

ב. האם הקונה דירה עם תב"ע מאושרת (שיש להניח שהשכנים מסכימים) ולא ידע שהקבלן טוען שהוא בעלים, כיון שבעלות זו לא רשומה בטאבו, יכול להיתבע על ידי הקבלן. בשאלה זו אין הכרעה ברורה.