למסור אבידה לארגון שמטפל בה

מצא אבידה שיש בה סימן שמחויב להכריזה, ועד שיבא בעליה חייב באחריותה וגם להניחה עד שיבא אליהו, ויש במקומו 'השבת אבידה שטיבל' שהם מכריזים ומפרסמים אבידות, ואחר כמה חדשים אם לא יבא הבעלים הם מוכרים אותו, צ"ע אם יש איזה היתר להמוצא אבידה להוליכה שם , ומהו ההיתר.

תשובה:

אין איסור למסור אבידות לאחרים היודעים לשמור. יש מקום להקל היום למכור כל אבידה. גם מי שאינו רוצה להסתמך על ההיתר, אינו חייב למסור לאחרים שיסתמכו על ההיתר.

מקורות:

הסברא שנאמרה לגבי פקדון "אין רצוני יהא פקדוני ביד אחר" לא שייכת באבידה.
יש אומרים בשם החזון איש שבזמנינו לא ניתן להכריז על אבידה כדין ועדיף למכור כל אבידה ויש מפקפקים בזה (שו"ת פאת שדך ח"א סי' קס).

הצטרף לדיון

תגובה 1