איסור גיורת שנתגיירה לפני גיל 3 לכהן

שלו' כבוד הרב,

האם גיורת שנתגיירה לפני גיל 3 אסורה לכהן?
מה הצדדים, (מן המשנה נראה שמותרת, אך שמעתי שאסורה), מה ההלכה?

תשובה:

שלום רב.

גם גיורת שנתגיירה לפני גיל 3 אסורה לכהן. אכן יש בזה מחלוקת תנאים, לדעת רבי שמעון בן יוחאי גיורת פחות מגיל 3 מותרת לכהן, והוא לומד את זה מהפסוק שקראנו בשבוע שעבר במלחמת ישראל במדין "וכל הטף בנשים אשר לא ידעו משכב זכר החיו לכם" (במדבר לא,יח) והרי פנחס שהיה כהן ג"כ היה ביניהם. ומכאן ראיה שגם כהנים מותרים בגיורת פחות מגיל 3 (הנחשבת שאינה ראויה לביאה). ורבנן סוברים כי פסוק זה מדבר "החיו לכם" היינו לעבדים ושפחות. להלכה פוסקים כרבנן ולכן כל גיורת אסורה לכהן.

מקורות:

מחלוקת התנאים מובא בקידושין (עח,ב) וביבמות (ס,ב). כאמור, להלכה נפסק כרבנן, ראה רמב"ם איסורי ביאה פרק יח הלכה ג'. ובשו"ע אבה"ע סי' ו' סעי' . בדעת הרמב"ם יש שרוצים לומר כי איסור גיורת לכהן (שלא נבעלה לגוי) אינו אלא מדרבנן. ודעת שאר הראושנים כי בכל מקרה גיורת אסורה לכהן מדאורייתא. ראה שו"ת היכל יצחק (אבה"ע סי' יח), אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' יא). שו"ת יביע אומר (ח"ז אבה"ע סי' יא).