לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השארת פיאות הראש

מה עניין פיאות הזקן ביהדות חלק מהעם עם פיאות וחלק לא למשל הברסלבים והתימנים מגדלים פיאות לעומת זאת הספרדים מש"ס לא מגדלים פיאות האם יש חיוב בהלכה לגדל פיאות או שזה רק מצד הדין

תשובה:

שלום רב.

על פי הדין אין חיוב להשאיר פאות ארוכות, אך יש איסור לגלחם ולהשוותם, אמנם נהגו בהרבה קהילות להשאיר פיאות ארוכות כדי לא להתדמות לעכו"ם כלל, וכל מקום נוהגים בזה לפי מנהגם.