עליית חתן בר מצווה לפני הבר מצווה לתורה

שלום לכבוד הרבנים היקרים .
הכנתי ילד לבר מצווה שנולד ב-א' מנחם אב שזה מחר
היום הוא קרא בתורה והתפלל בציבור
וכאן השאלה היות ושלש עשרה שנה מלאים של החתן הם רק מחר האם טוב שהוא קרא לעולים והוא עצמו לא עלה לעלית שלישי כנהוג לילדי בר מצווה
תשובה:

שלום רב.

אכן כן, כיון שהוא עדיין קטן נוהגים שלא להעלותו לתורה אלא למפטיר.

מקורות:

משנה ברורה סי' רפ"ב ס"ק י"ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים

    הבן שלי נולד ב-ד' בחשוון תשס"ב 21.10.2001 הבר מצווה שלו יוצאת ב-ד' בחשוון תשע"ה ביום שלישי 28.10.2014 . האם אני יכולה להעלות אותו ביום שני ב-ג' בחשוון (יום לפני)לתורה בבית הכנסת והנחת תפילין
    הוא כהן

    לתשובתך הדחופה אודה

    דפנה

  2. לא ניתן לעלות לתורה בשני וחמישי לפני הבר מצוה, כיון שהוא עדיין קטן. האפשרות היחידה לעלות לתורה כשהוא קטן, זה בשבת שלפני בר המצוה לעליית המפטיר. רוב נחת.