נערה שנאנסה ע"י אביה אם היא כשרה לכהן

שלום לכבוד הרבנים שאלתי היא האם יש מקום לחלק ולהתיר לכהן להנשא לרווקה שנאנסה על ידי אחד מחייבי הכריתות [אבא] ולא נבעלה ברצון?

תשובה:

שלום רב.

מבואר בשו"ע (אבה"ע סי' ו' סעי' ח'): "אי זו היא זונה, כל שאינה בת ישראל, או בת ישראל שנבעלה לאדם שהיא אסורה לינשא לו איסור השוה לכל". ובכלל זה כמובן איסורי כריתות. וראה שם בסעיף י': "כל הנבעלת לאדם שעושה אותה זונה, בין באונס בין ברצון בין בשוגג, בין כדרכה בין שלא כדרכה, משהערה בה נפסלה משום זונה, ובלבד שתהיה בת שלשה שנים ויום אחד, ויהיה הבועל בן תשע שנים ויום אחד ומעלה". כך שאין כל מקום לחלק בזה.