לווה בכרטיס אשראי של חבירו, אם רשאי לשלם את העמלה

מישהו רצה ללות עם הכרטיס אשראי שלי סכום של אלפיים דולר מזומן ולשלם בעוד חודש ולא יהא בו ריבית ואמרתי לו שהבנק נוטל בשביל זה סכום של חמש אחוז ואמר לי שאני לא ידאג דהוא ישלם גם בשביל זה והסכמתי.
עכשיו אני חושב אולי אסור לי ליטול ממנו הסכום של חמש אחוז שנטל הבנק בשביל מה שלקחתי מזומן, אפשר שזהו ריבית.
מה אני יכול לעשות עכשיו.

תשובה:

אין בזה שום בעיה של ריבית.

מקורות:

עיין פתחי תשובה יו"ד סי' קע סק"א שמותר להיות ערב על הלוואה מגוי, אם הריבית נזקפת מיד עם הקרן ואינה מתרבה מיום ליום. אמנם רע"א שם מביא שיש שמביאים חולקים, אבל בנידון דידן שמדובר בעמלה ודאי שאין איסור, עיין בספר תורת ריבית פרק ה.