יחוד עם אשה שנמצאת עם בעלה

אני מנהל מוסד, בערב אני נשאר בו לבד עם המנקה הגוי, לפעמים הוא נמצא בו גם עם אשתו, אולם אני נעול בחדרי, אין לו אפשרות להיכנס ללא רשות, לפעמים הוא נכנס לנקות את חדרי כאשר אני נמצא בו, אמנם הדלת פתוחה אז ויכולים להיכנס בה אנשים הבאים מבחוץ או עובדים של המוסד.
שער הבנין והחצר פתוחים כל העת שהגוי נמצא בבנין.

תשובה:

שלום רב.

מותר לך להיות שם כיון שבעלה נמצא עמה.

מקורות:

חכמת אדם קכו,ב.

ואף החולקים על היתר בעלה בעיר לכתחלה, אך כשהוא נמצא עמה בבית ודאי אימת בעלה עליה ואין איסור יחוד, וכן משמע בדברי הט"ז יו"ד סי' רמ"ה סק"ז, וכן כתב המאורי אור קידושין פא,א. ואם היה ליבו גס בה שאין היתר של בעלה בעיר נחלקו האחרונים (בביאור הסוגיא דר' ביבי בקידושין פא,א) אם גם כשבעלה עמה מותר, ונראה שלכולי עלמא כשהיא עמו ביחד ממש מותר כפי שכתב השער יוסף סי' ג' ד"ה והנה.

ושמועיל היתר של בעלה בעיר בגויה כך כתב העזר מקודש אהע"ז כב ס"ג והיד שלום סי' סט.