בשר צונן שנפל לחלב

שלום לכבוד הרב !!
אני חייבת עזרה ….. מה הדין בכמה חתיכות חזה עוף (לא מבושל) שנפלו לכיור שיש חשש שהיה שם ממרח שוקולד חלבי ?
אם שוטפים את כול חתיכות חזה העוף שנפלו עם מים חמים טוב טוב זה מספיק והם מותרים באכילה ובבישול ?

תודה רבה ושבת שלום
דנית

תשובה:

שלום רב.

אם הבשר והשוקולד היו קרים, צריך לשטוף את הבשר ג' פעמים במים (קרים) ולשפשפו היטב שלא ישארו חתיכות, ומותר להשתמש בו.

ואם יש בבשר סדקים יש להשרותו במים ולנערו היטב שיהיה ברור לו שיצא כל החלב הבלוע בסדקים.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סימן צ"א ס"ד ודרכי תשובה שם סק"ה.

ואם יש בבשר נקבים וסדקים וברור שהיה שם ממרח שוקולד שנגע בבשר, יש האוסרים אותו כיון שהחלב נבלע בבשר דרך הסדקים ואינו יכול לצאת, ויש מתירים אותו בהדחה, ומסקנת רוב האחרונים שסגי בהדחה, ובפרט בבשר עוף שאסור מדרבנן אפשר להקל בזה כדעת רוב האחרונים, אך בבשר בהמה צריך להחמיר בזה, ובהפסד מרובה יש לעשות שאלת חכם, אולם אם יש רק חשש אולי היה שם ממרח יש לעשות הדחה כפי שנתבאר, ודי בזה לכל הדיעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב , הבעיה היא שזה כבר נעשה וכבר שטפנו את זה עם מים חמים כי לא ידענו מה לעשות ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו כי כבר טחנו את החתיכות האלה …. למה אסור לשטוף אותם במים חמים ?

  2. השטיפה עם המים חמים מבליעה את החלב בתוך הבשר ואוסרת אותו, משום כך אם נראה לכם שהמים החמים היו מעל 45 מעלות ושטפתם איתם את העוף בזמן שהיה עליו ממש חלק מהשוקולד החלבי – זו בעיה.