בשר וחלב במגש של כסא אוכל של קטנים

שלום וברכה לרב.
יש לנו כסא אוכל לתינוק שבו אנחנו שמים על המגש גם בשרי וגם חלבי(לא תמיד בצלחת-ולפעמים גם נשפך-האוכל לא חם מאוד בחום שמבוגר אוכל)-לאחר זמן חשבנו שאולי זה אסור בגלל שהבשר מעורב עם החלב-האכילה לא באותו הזמן אלא אנחנו מגישים על המגש עצמו.
יש לציין שהמגש בכסא שלנו לא יכול להתפרק לשטיפה.
שאלתי האם בכלל יש בזה בעיה של כשרות בשר וחלב והאם יש דרך לנקות/להכשיר דבר כזה.
בברכה ותודה

תשובה:

שלום רב.

אם אכן מקפידים שלא להניח לקטן מאכלים בחום גבוה (למעלה מ40 מעלות) כפי שבדרך כלל מגישים אוכל לקטנים, מותר להשתמש במגש גם לחלבי וגם לבשרי אך צריך לנקותו משיירי המאכל לפני השימוש בסוג המאכל השונה, ואם המגש עשוי באופן כזה שאי אפשר לנקות לכלוכי הבשר/חלב ויש לחשוש שנשתייר שיירי בשר והם ידבקו למאכל החלבי או להפך, יש להניח מפה נפרדת לבשר או לחלב.

מקורות:

כשלא משתמשים במאכלים שהיד סולדת בהם [40-45 מעלות] דינו כצונן, וכלי צונן שלא בלע לא בשר ולא חלב מותר להשתמש לכתחילה גם לבשר וגם לחלב בנפרד באופן שמדיח בין מאכל לחבירו. וכל מה שדנו הפוסקים להחמיר להשתמש באופן קבוע אף בצונן [עיין רמ"א יור"ד סי' קכ"א סעי' ה'] היינו בכלי ש'בלוע' בו איסור וכמבואר בראשונים המובאים ביור"ד סי' צ"א סעי' ב' אבל כלי שלא בלע כלל וכל שימושו באיסור היה רק בצונן לא החמירו.