להחזיר את מחצית ההלוואה מכספי היתר עיסקא

אני עושה עיסקא באופן שבעל המעות יקבל חצי על הפקדון, ואני חצי על המלווה. ( הוא גם ישלם 20₪ נוספים לכל זמן העיסקה).

האם צריך שכל זמן העסק חצי ממעות בעל המעות יהיו מלווה, או שאני יכול להחזיר לו את חצי ההלוואה כאשר יהיו רווחים?
ולהמשיך שרק אני מתעסק והוא מקבל חצי מהרווחים של הפקדון.

תשובה:

מותר לעשות כן אם תהיה פטור מאונסים באותו זמן.

אסביר יותר. חלק המלווה נקרא החלק שהמקבל חייב עליו באונסים. ניתן לעשות שהמקבל יהיה חייב באונסים מחצית מהזמן ואז יקבל גם כל הרווחים של אותו זמן וניתן לעשות שהוא יהיה חייב באונסים כל הזמן על מחצית מהכסף ויקבל רווחים מאותו מחצית. כל שכן שמותר לעשות שהוא יקבל רווחים ויהיה פטור מאונסים. אבל אסור שהמקבל יהיה חייב באונסים ולא יקבל רווחים.