השימוש בטוסטר אובן/תנור חדש

שלום
טוסטר אובן חשמלי (גדול,לא לטוסטים) עד כמה שידוע לי לא צריך טבילה, רק המגשים והרשתות, האם זה נכון? האם אפשר להשתמש במגשים והרשתות כשהם לא טבולים אם שמים עליהם נייר אלומיניום, נייר אפייה, או כלי כשר אחר? האם צריך להדליק את הטוסטר אובן על חום גבוה לזמן כלשהו לפני השימוש הראשון? האם יש עוד דינים?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אכן לא צריך לטבול את המכשיר עצמו אלא את המגשים והרשתות שעליהם מעמידים את האוכל.

אם מפסיק כלי אחר בין התבנית או הרשת לבין האוכל אין צריך להטבילם, אך אם מפסיק בנייר אפיה שדרך להשתמש בו על התבניות אינו מפסיק והכלי צריך טבילה.

מומלץ להדליק את התנור על חום גבוה למשך כמה זמן לפני השימוש הראשוני בו כדי שלא יכנסו חומרים רעילים או שומנים אסורים הצמודים לדפנות למאכל שיאפה בו.

מקורות:

בשולחן ערוך יו"ד סי' ק"כ ס"ד מבואר שאם מפסיק כלי בין הכלי שאינו טבול למאכל מותר להשתמש בו, ור' גם בערוך השולחן שם סל"ב.

ואם מפסיק בנייר אפיה, כתב במנחת שלמה ח"ב סי' ס"ו אות ה' שדבר שדרך להשתמש בו כך אינו מפסיק ותמה של על הבן איש חי שהסתפק בזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מאי שנא מכיסוי כלי דאף שאינו נוגע למאכל עצמו מבואר בשו"ע דבעי טבילה דהוי ככלי אחד דמסייע להבישול וא"כ הטוסטער אובן הוה כהיורה עצמה ולא גרע מהכיסוי וצ"ע