בנייה בבין המצרים

האם מותר להתחיל בבין המצרים לבנות יחידת דיור בחצרי? והאם אפשר לעשות איזה פעולה כל שהיא כמה ימים לפני שלושת השבועות על מנת שיחשב הדבר שהתחלנו לבנות?

תשובה:
מותר לבנות בבין המצרים, עיקר האיסור הוא מראש חודש אב, וגם אז אם בונים לצורך הרחבת דיור מותר.
מקורות:
איסור בניה מבואר בשולחן ערוך סי' תקנ"א ס"ב לענין מראש חודש אב, וראה כאן לענין בניה בימים אלו לצורך מגורים.