ספרים שאולים מחברה שפשטה רגל

שלום רב,
במסגרת שאלתי מאתמול על החברה שפשטה את הרגל רציתי לציין הבהרה: החברה רכשה את הספרים והשאילה ללקוחות שונים תמורת סכום יחסי (אנחנו שילמנו 280 ₪) ובסוף השנה הלקוח מחזיר את הספרים לחברה ומקבל את הכסף חזרה.
אולם השנה החברה פשטה כנראה את הרגל – הטלפונים שלהם לא זמינים ולא עונים, גם הנייד של בעל החברה…
נותרו בידנו 4 ספרים בבעלות החברה, אולם אין לי מושג אל מי לפנות כדי להחזירם כי הם פשוט לא עונים. ומיקומה של החברה היא מחוץ לעיר מגוריי וספק רב אם יהיה שם משהו.
יש לציין שלא קיבלנו את הכסף בחזרה- החברה שקועה בחובות וכו.
מה עליי לעשות?

תשובה:

יש לברר אצל שלושה אנשים שומרי תורה ומצוות המתעסקים במכירת ספרים משומשים על מחירם של הספרים לאחר מכן יש למכור את הספרים, לאחרים או לעצמכם, במחיר זה. חלק מסך 280 ש"ח (תלוי מה היית אמור לקבל תמורת כסף זה וכמה מתוכו קיבלת) מתוך הכסף אתה יכול לקחת לעצמך ואת היתרה (אם יש) יש לשמור עד שיבוא אליהו.

מקורות:

דין מכירת משכון עיין שו"ע חו"מ סי' עג סעיף טז.