התרת נדר של ילדה

ערב טוב
כשהייתי ילדה( היום אני בת 25) נדרתי נדר בלי כוונה ובלי להתכוון ואני מאוד רוצה להתיר אותו ואיני יודעת איך? למען האמת אני גם לא מרגישה בנוח לדבר על הנדר עם הרב של בית הכנסת בשכונה בה אני גרה
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי ולומר לי איך אני יכולה להתיר את הנדר
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אם היית פחות מגיל 11 הרי שאינך צריכה להתיר כלל את הנדר, כיון שנדרי קטנים לא נחשב נדר כלל.

מקורות:

משנה נדה מה,ב, שולחן ערוך יו"ד סימן רל"ג, קטן עד גיל י"ב וקטנה עד גיל י"א נדריהם אינו נדר.

אמנם כתב הרמ"א שצריך לחנך הקטנים שלא ירגילו את עצמם לנדור, ולכן יש לגעור בהם כשנודרים, ואף אם הוא דבר קטן וקל צריך לומר להם לקיימו כדי שלא ירגילו את עצמם לנדור, אך דין זה הוא רק על האבא מדין חינוך, ואין צריך להתיר אותו.