מזמורי תהלים ופיטום הקטורת על קלף

האם מותר לסופר סתם לכתוב את פיטום הקטורת או מזמורי תהילים על קלף ולמוכרו לפרנסתו?

תשובה:

מותר, וכן המנהג, [אם כי יש שמחמירים לגבי פיטום הקטורת].

מקורות:

לגבי כתיבת חלק מפרשיות התורה עי' שו"ת חת"ס סי' רנד, וראה בארוכה מאד בזה בכל צדדי הענין בספר מזהב ומפז (על עניני פיטום הקטורת באופן כללי, ובפרט בנוגע לענין זה בח"ב עמ' ריז ואילך ראה כאן), אולם כל זה לגבי פרשה מהתורה שכן הלל"מ שאין נכתבת פרשיות (גיטין עא.) אך בשאר ספרי נביאים וכתובים אין איסור (ועי' צפורן שמיר להחיד"א סי' ב אות יח, לגבי כתיבת מזמור למנצח בנגינות בקלף וענינו הגדול)

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כל דבר הנעשה לצורך קדושת מגילה ולקריאה בציבור אין להוסיף טעמי המקרא, כיון שעל פי סוד הםצריכים להיות דוקא בהעלם.