להשכיר חדר בבנין מגורים להעמדת אנטנה סלולרית

שלום רב,
הציעו לנו לרכוש בית להשקעה שיש לו חוזה לעשר שנים עם חברה סוללרית שמשלמת מידי חודש אלפי ש"ח עבור שכירת חדר בדירה עבור אנטנה [שאר הדירה מושכרת במחיר נמוך].
רצינו לשאול אם יש בעיה הלכתית לרכוש כזאת דירה מבלי לבקש את הסכמת תושבי השכונה לאנטנה.
תודה מראש
ותזכו למצות על האתר הנפלא שלכם

תשובה:

אם האנטנה מורכבת כבר ויש כבר הסכם לעשר שנים, הרי שהאחריות לכך לא מוטלת על הקונה כלל.

בכל מקרה העמדת האנטנה לא חורגת – ככל הנראה – מהוראות חוק הקרינה הבלתי מייננת. ומשום כך אין מקום לראות בה כדבר מסוכן. אדם החושש לבריאותו יתר על המידה, אינו יכול לדרוש משכיניו להחמיר יותר מאשר החוק קובע, מאחר ואין שום הוכחות שנגרם נזק לבריאותו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד,
    יש לחלק בין חשש לבריאות המתבסס על כך שאין לחוקרים מספיק זמן ונסיון לדעת אם החששות מקרינה באופן כזה מאומתות כמזיקות, שאז יש לראות בכך ספק אמיתי שהמציאות מורה שהרבה חששות כאלו התבררו כנכונות, ובכך שייך מה שהכריע השו"ע קנ"ה ג' שבספק מזיק בין שכנים על המזיק להרחיק את עצמו, אולם שם פסק שאם כבר הניח את הספק מזיק אינו צריך להרחיק, ממילא משום כך היה מקום לדון גם כאן כך, [ויש לומר שגם רע"א בסי' קל"א שהחמיר בהיזק המתחדש לא החמיר בספק, שגם הדין הנ"ל בתנור הוא מתחדש].
    ישר כח על האתר המיוחד