הסכנה בנפילת ציפורן

שמעתי שמי שנופלת לו ציפורן ואשה הרה עוברת ח"ו מפילה, ומי שנפל לו חוזר בגלגול ח"ו לחפש את הציפורן, אמת הדבר?

תשובה:

שלום רב.

מבואר בגמרא שמי שנופל לו ציפורן ואינו מרימה נחשב רשע כיון שיש בזה סכנה לאשה הרה, אך לא נאמר שיצטרך לחזור בגלגול.

מקורות:

גמרא מועד קטן יח,א ויעוי' באליהו רבא סימן ר"ס שהביא מהתולעת יעקב טעם הדבר כי אדם הראשון קודם חטא היה לבושו ציפורן, לאחר החטא נפשט מהגוף ולא נשאר רק באצבעות, והאשה גרמה זאת, לכן יש לה סכנה בכך.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מאוד מעניין העניין שהאדם הראשון היה כולו ציפורן.
    מי שאינו מרימה רשע, אך גם מי שנפל לו בשוגג ולא מוצא את הציפורן גם נחשב רשע?

  2. ואם האשה החטיאה אותו וכתוצאה מכך הוא איבד את לבוש הציפורן, במה חטא הינוקא שחייו יופסקו והוא יצא מרחמה טרם עת?