דיווח כוזב לביטוח לאומי

שלום לרב , אני כרגע איני עובד ומקבל קצבה ביטוח לאומי.כידוע צריך לחתום אבטלה בכל שבוע ביום קבוע.באותו יום שהייתי צריך לחתום עבר עלי לילה ללא שינה ולמחרתו הייתי עסוק בכל מיני סידורים ומחמת הלחץ נשכח ממני עניין החתימה. במקרה כזה ההפסד שלי מבחינת פרנסה הוא מעל 2000 ש"ח כלומר הפסדתי שבועיים שלמים של דמי אבטלה!!! האם מותר לי על סמך חולשה שהייתה לי באותו בוקר להביא אישור מחלה ובכך 'להינצל' משבועיים של הפסד?

תשובה:

שלום רב.

אם תספר לרופא שלך שאתה היית חלש ביום זה בגלל שעבר עליך לילה ללא שינה, והוא יתן לך בעקבות כך אישור מחלה, מותר לך להשתמש בו בביטוח לאומי, אך אסור לך לספר לו שהיית חולה ולהשתמש באישור מחלה שיתן לך, משום איסור שקר וגזל.

מקורות:

ר' שו"ת אגרות משה חו"מ חלק ב' סי' כ"ט.