טבילת רווקה במקוה

שלום לרב
1. האם אישה רווקה יכולה לטבול במקווה ?
2. לאחר מעשה אם היא טבלה האם היא נחשבת נדה ?
תודה

תשובה:

שלום רב.

1. אשה רווקה אינה טובלת במקווה. כך כתבו הראשונים, כדי למנוע פריצות. (ראה כאן).

2. אשה שטבלה לא נחשבת לנדה בין אם היא רווקה ובין אם היא נשואה.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. שלום לרב
    1.האם אדם רווקה טהורה לאחר טבילה נחשבת נדה? כי שמעתי שבועל רווקה ללא חופה וקידושין נחשב כאילו בא על נידה?
    2.האם אישה שהמחזור שלה סדיר בוודאות יכולה לא לשמור 7 נקיים?
    תודה

  2. 1. כל אשה שנטהרה וטבלה במקווה אף אם היא רווקה אינה נחשבת נדה, אף על פי כן ראה בתשובה המצויינת למעלה את חומרת הענין.
    2. חס ושלום! אין לדברים האלו כל שחר.

  3. שלום לרב,

    אני עושה עבודה בנושא שמירת נגיעה וטבילת הרווקות.

    1. אשמח לדעת איפה בהלכה כתוב שאסור לטבול? ואם לא כתוב מדוע זה נחשב לחטא חמור
    2. מה ההגדרה ההלכתית ל"טבילת רווקות"

    תודה

  4. 1. בבית יוסף יו"ד סוף סימן קפ"ג הביא את דעת הריב"ש בסימן תכ"ה שאין לאשה פנויה לטבול במקווה כדי שלא יבואו לידי מכשול. וכך גם כתב הרמב"ן ורבינו יונה מגדולי הראשונים שקבעו שלא להניח לרווקה לטבול. ושימי לב, הראשונים הסכימו שלא להניח לרווקות לטבול, למרות החשש שיש כאלה שימעדו וחס וחלילה יבואו לידי זנות, ואז מאחר שלא טבלו יעבור גם על איסור חמור של נדה. ובכל זאת קבעו שלא לטבול, וכל זה רק כדי שלא יגיעו לידי פריצות וזנות. ומכאן אנו רואים, עד כמה חששו הראשונים למעשה זנות ופריצות של חיי אישות שלא במסגרת הנישואין.
    2. לא הבנתי את השאלה. אשה נדה שטובלת לאחר שבעה נקיים הטבילה מוציאה אותה מטומאתה גם אם היא פנויה, אולם כאמור מנהג ישראל שלא לטבול.

  5. קרובת משפחה שלי חולה מאד. היא מעוניינת לטבול במקווה אחרי בתי . בתי כלה לפני החתונה. האם זה מותר. ידוע לי שרק נשים שחייהן טובים אמורות ללוות את הכלה למקוה, והיא אפילו רוצה לטבול! אחריה אמנם.
    מחכה לתשובה מהירה. המקווה היום.

  6. אין כל בעיה, מותר לה ללוות ולטבול ככל שהיא רוצה, אין כל סיבה למנוע מאנשים שחייהם קשים להנות משמחה של מצוה, זו סתם אמונה תפלה.

  7. אני נמצאת כרגע במערכת יחסים, וחבר שלי מרגיש שאני טמאה כי קיימתי יחסי אישות לפניו.
    אם אני יטבל זה יכול לטהר אותי?
    גם בישבילו וגם בישביל ההרגשה שלי.
    מה התוצאות לזה?

  8. מחילה מכבודכם

    בגוף התשובה הראשונה ( 26.6.12,) כתבתם שאשה פנויה שטבלה, אינה נדה, בהדגשה כמובן על האיסור שיש על פנויה לטבול.

    ברצוני להבהיר, דבר פשוט לכאורה, אך שמעתי על הרבה שטעו בדבר, לחשוב שטבילה בלבד מטהרת מנדה,

    ולא כן הוא, שכן כל עוד ואינה עושה בדיקת הפסק טהרה, ובדיקות בשבעה נקיים, אפילו אם תטבול היא במקווה, עדיין היא נדה.

    הדברים פשוטים, אך כיוו ששמעתי על כאלו שטעו לחשוב שהטבילה היא הכל, הדגשתי את הדבר.

    אחר מחילה, הייתי מציע להוסיף זאת בגוף התשובה הראשונה להסיר מלב טועה וישנם כאלה.
    בברכה.