זיכוי הרבים באינטרנט

זיכוי הרבים באינטרנט הוא שווה?
אם אני נגיד פותחת פורום או משהו לזיכוי הרבים ואני מפרסמת שם הרבה שיתחזקו זה נחשב לי לזיכוי הרבים?

תשובה:

שלום רב.

זיכוי הרבים הוא דבר גדול מאד, אך בתנאי שמחמת כן אדם לא יוכל להגיע למקומות שאינם ראויים, שכן במקרה זה יצא שכרו בהפסדו.

ומשום כך כאשר הפורום נמצא במקום שאין באפשרות להגיע משם לאתרים שיש בהם חומרים שאינם ראויים, הרי עדיף שזה עדיף מאשר שאותו אדם יגלוש במקומות שאינם ראויים, אך במקרה שעל ידי כך עלולים בני אדם להיחשף למראות או לדיעות שאינן מותרים, הרי יוצא שכרו בהפסדו, ולכן אף במקרה שאין אפשרות להגיע לאתרים אחרים, צריך לבדוק שישנה ביקורת על הנכתב בפורום.

כמובן כל זה רק בתנאי שלא פונים לאנשים שאינם צריכים את האינטרנט, שכן עצם הגלישה באינטרנט שלא לצורך, יש בה סכנה מרובה.

בהצלחה רבה.