התרת שבועה בטלפון

שלום יש לי שאלה אני צריך להתיר שבועה שעברתי עליה השאלה שלי האם אני יכול דרך הבית לשלוח לאיזה רב את ההסבר או משהו כי אני לא יכול לצאת מחוץ לבית. וכאילו ש שלושה אנשים יתירו מישהו יכול להפנות אותי לאינשהו .?

תשובה:

שלום רב.

בשעת הדחק יש להקל להתיר נדרים על ידי אמירתו בטלפון לשלשה דיינים שיתירו את הנדר.

מקורות:

ראה כאן מקורות לכך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להעיר, שבאופן שהשואל כבר עבר על השבועה (כפי שכתב בשאלתו), לא תמיד מועילה ההתרה:
    אם היא שבועה שהשלכותיה עדיין קיימות, כגון שנשבע שלא יעשן לעולם – ההתרה מועילה.
    אך אם אין כבר שום נפקא מינה מכאן ולהבא, כגון שנשבע שלא יעשן באותו היום, וכבר עישן ועבר אותו היום, דעת כמה פוסקים שלא מועילה ההתרה. ראה שו"ע יו"ד סי' רלח סעיף כ בדגול מרבבה, רעק"א ופ"ת שם.
    ואמנם עם כל זה כדאי לעשות התרה, משום שהדבר יועיל לדעת הפוסקים האחרים. אבל עם כל זה, יש לעשות תשובה כדין העובר על שבועה.