הלוואת כסף שישמש לחתונה מעורבת

שלום כבוד הרב שליט"א
קודם כל אני מודה לרב שליט"א על כל העבודה הנפלאה.
שאלו אותי שאלה הינה תוכן השאלה
אני רוצה להלוות כסף למישהו קרוב מאוד לי, לחתונה של בתו, אבל בנישואים האלה יהיו ריקודים מעורבים, אמרו לי שתנסה להפריד את החתונה, האם אני משאיל או לא?
תודה על תשובתך ושבת שלום

תשובה:

שלום רב.

כמובן שאם זה יועיל, צריך להתנות את מתן ההלוואה בכך שיקפידו שלא יהיו ריקודים מעורבים. אך אם זה לא יעזור, אם הוא יודע שנתינת המעות האלו ממש תגרום לדבר האיסור לא ילווה לו, אך אם יתכן שצריך את הכסף בשביל דברים אחרים ולא דווקא בשביל לעשות איתו איסור, מותר להלוות לו, ואף מצווה יש בכך לגמול עמו חסד בשעת דוחקו.

בהצלחה רבה.

מקורות:

אהבת חסד פרק ג' סעיף ב'.