כיצד להשיב למלון שקיות שמפו שנלקחו הביתה

בס"ד
לפני כ-4 שנים היינו בבית מלון באילת ובצאתנו לקחתי את השמפונים הקטנים שנשארו כי חשבתי שהם נחשבים שלנו ואם לא השתמשנו אז אפשר לקחת, באחת ההרצאות שמעתי את הרב זמיר אומר שזה גזל לקחת שמפונים סגורים מבית מלון, מה אני יכולה לעשות בשביל להחזיר את הגזל (וגם אם אהיה שם שוב מה אפשר לעשות לשלם בלובי? הם יצחקו עלי..)

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שדברי הרב זמיר הם רק באדם שמשתמש בכל מה שצריך ולוקח את השאר, אבל אם אדם היה משתמש באופן טבעי בסכום מסוים של שקיות שמפו והוא הצטמצם במכוון כדי לקחת את השקיות לעצמו, הרי הוא יכול לקחת שקיות לעצמו עד הכמות שהוא היה צורך אלמלי היה משתמש באופן טבעי.

אם במזכירות/קבלה אומרים שאינם מקפידים על מי שלקח שקיות שמפו והם מוותרים על התשלום, אין חיוב לשלם.
אם את מתביישת לשאול, את יכולה בפעם הבאה שאת מבקרת במלון לחשב כמה שקיות שמפו את צורכת באופן טבעי, ובמקום זה להביא שצפו מהבית או להצטמצם, וממילא שקיות אלו שהיית צורכת באופן טבעי ישמשו כתשלום עבור השקיות שלקחת בעבר.

מקורות:

לעניין אדם שמצטמצם כדי לקחת את השקיות לעצמו עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד 4 ובגליון 36 עמוד 4.
כל פקיד במלון מוסמך לוותר על שקיות שמפו, מאחר ומדובר בדבר פעוט.