התחיל ערבית לפני השקיעה ועדיין לא התפלל מנחה

אחר פלג המנחה לפני השקיעה, נכנס אדם לבית הכנסת ושמע את הש"צ אומר "ברכו" ומיד נגרר אחריהם והתחיל ערבית לשם ערבית ופתאום באמצע ברכות ק"ש נזכר שבכלל לא התפלל מנחה.

תשובה:

שלום רב.

ימשיך עד סוף ברכות קריאת שמע, ובתפילת שמונה עשרה יכווין שתעלה למנחה. ואם התחיל תפילת שמונה עשרה יסיים ואחר כך יתפלל מנחה.

מקורות:

שו"ת רבבות אפרים ח"ו סימן קכ"א בשם הגרי"ש אלישיב שה' ישלח לו רפו"ש בקרוב, וע"ש שהאריך בשאלה זו.