קיבל עגיל שנאבד לפני מס' שנים ועדיין לא הכריז

לפני מס' שנים העבירו לי עגיל שנמצא בציון של צדיק על מנת שאקיים מצוות השבת אבידה ואתלה מודעות. לצערי הרב לא עשיתי זאת והעגיל עדין אצלי. מה הדין במקרה כזה ובכלל באבידה שמצאנו ולא עשינו לה השבת אבידה?

תשובה:

שלום רב,

יש לפרסם בעיתונים שמפרסמים אבידות חינם ולציין את המקום והתאריך שהעגיל נמצא. הבושה ואי הנעימות להחזיר לאחר זמן רב אינה פוטרת מהמצווה.

אם אף אחד לא ידרוש את האבידה, יש לשמור עד שיבוא אליהו הנביא.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסג סעיף ב שלאחר שהתחייב במצווה חייב לגומרה אף שמתבייש. ואפילו הרמ"א שמיקל במצא בשדה אין זה אלא מפני כבוד תורתו וכמו שכתב הטור, ובנידון זה אדרבה מתבייש במה שהשתהה מלקיים את המצווה.

אין טעם למכור את האבידה, כיון שערכו של הזהב יציב מכל מטבע אחר.