תשלום צ'ק אם נחשב כתשלום בזמנו

לפי חוקי העבודה של מדינת ישראל, מותר למעביד לשלם משכורת עד ה-9 לחודש, מבלי שייחשב כהלנת שכר. המעביד שלי משלם משכורות בהמחאה הרשומה ל-10 לחודש. אני חייב להפקיד את הצ׳ק ולחכות 3 ימים עד שניתן למשוך את הכסף. מתברר שאני לא מקבל משכורת בצורה שניתן להשתמש בה עד ה-13 או ה-14 לחודש. אני לא יודע איך החוק האזרחי מתייחס לזה, אבל רציתי לדעת אם זה נחשב כהלנת שכר לפי הלכה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

לדעת רוב הפוסקים אפשר לשלם בצ'ק לא דחוי שיש לו כיסוי, אפילו כשהבנק כבר סגור, כיון שאפשר לסחור בו.

גם על פעולות שלא נהוג לשלם בצ'ק, כגון תשלום לנהג מונית או ל'בייבי סיטר', אפשר לשלם בצ'ק, אך יש מהפוסקים מי שחולק על זה וסובר שעל פעולות אלו לא ניתן לשלם בצ'ק.

מקורות:

ראה כאן בהערות 12-17.