כתובת קעקע בצבע הגוף להעלמת כתמים

האם מותר לעשות קעקוע בצבע הגוף למטרה טישטוש כיתמי וטילגו יש לצין שאיפור קבוע לא יכול לעזור לי הכתמים מאוד גדולים?

תשובה:

שלום רב.

אסור לעשות כן.

מקורות:

ר' בפסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד' עמוד קנג) בדברי הרב ברוך שרגא שהביא בזה את דעות הפוסקים האוסרים אף לענין איפור קבוע, ויש לציין שהגר"ע יוסף שליט"א בספרו טהרת הבית חלק ג' לג-לד חזר בו וכתב להתיר באיפור קבוע בצירוף כמה תנאים, ובקעקוע רגיל אינם שייכים, והם: שאין זה לעולם אלא לכמה שנים, וכן שזה רק בשכבה העליונה של העור ובצירוף שזה כבוד הבריות, וגם כאן אם תנאים אלו מתקיימים הרי שלדעתו הדבר מותר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תשובה לא רגישה. סביר להניח שהרב המשיב אינו מודע לנזק הפסיכולוגי שמלווה את מחלת הויטיליגו. היה ראוי למצוא כל טצדקי להתיר קעקוע באיזשהוא אופן, כפי שהוזכר ב"מקורות" בשם הגרע"י זצ"ל.

  2. רוב הסיבות שבגללן התיר הרב עובדיה איפור קבוע חלות בוודאי גם לגבי שאלה זו. אין כאן חשש דרכי ע"ז, וכן אין כאן שום צורה או אות כלל (אדרבה, כאן איו שום צורה כלל אלא אך ורק צבע עור!) ועוד טעמים ע"ש. כמו כן זה נלענ"ד שזה דומה למה שכתוב בשו"ע שמותר לשים אפר מקלה על מכתו. חוץ מזה, האם כבוד העונה בירר אם כאן הקעקוע נשאר לנצח או לא?