הכנסת ילדה לבית כנסת

עד איזה גיל מותר לילדה, לכנס לבית כנסת עם אביה? תודה!

תשובה:

שלום רב.

אם כל איבריה מכוסים, מותר כפי הרגילות במקום, שלא יהיה בזה תערובת וחוסר צניעות. אך אם אין כל איבריה מכוסים מגיל 6-7 אסור להכניסה לבית כנסת מכיון שאסור להתפלל נגדה, ויש אומרים שכבר מגיל 3 אסור.

מקורות:

עי' ביאור הלכה ריש סי' ע"ה לגבי לקרוא ק"ש נגד טפח מגולה באשה דכתב דמגיל ג' שנים אסור, והחזו"א סי' ט"ז אות ח' נחלק עליו דבגיל זה שאין הרהור שרי, ובאור לציון (ח"ב פ"ו אות י"ב) כתב דגיל שש או שבע יש הרהור גם לחזו"א.