לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מנהלי מוסד שמדריכים את העובדים לחייב לקוחות בניגוד לחוק

שלום כבוד הרב.
אני עובד במוסד ציבורי, ובמשך שנים רבות חייב המוסד את הלקוחות בכספים בניגוד לחוק. מנהלי המוסד הדריכו את העובדים שהחיוב תקין לחלוטין, וכך גם טענו העובדים מול הלקוחות.
בשלב זה המוסד בו אני עובד הוציא הוראה שלא לדבר על הנושא כלל ולהמשיך לחייב את הלקוחות בכספים, ולפי חישוב פשוט מדובר במיליונים. יש לציין שהעובדים מאד ממורמרים על כך! שאלתי היא כיצד יש לנהוג בנושא, האם להקשיב להנהלת המוסד או לפעול לפי הצדק?

תשובה:

שלום רב,

ברור שיש לפעול לפי הצדק ולא להישמע להוראות ההנהלה.

בשאלה לא נכתב ברור באיזה חיוב מדובר, כך שאיננו יכולים להשיב אם מדובר בגניבה שאסורה גם על פי דין תורה, או לא. יש אפשרות לשלוח שנית את השאלה בצורה ברורה ולבקש שהיא לא תפורסם באתר, אם מעוניינים בכך.