טיפול אשה אצל גבר

שלום,אני רוצה לשאול
לגבי טיפול אצל מטפל גבר.אני הולכת עקב חרדות לטיפול בשיטהtat
אצל מטפל. הטיפול מאד עוזר לי אני רק רוצה לדעת אם מבחינה הילכתית
יש איזה שהיא בעיה ללכת למטפל גבר?אני רוצה לציין שהטיפול ללא מגע בכלל וגם לא חודרני מבחינה נפשית.

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני נמנעים מלגשת לטיפול גבר אצל אשה או אשה אצל גבר מכמה וכמה סיבות, וננסה לפורטם.

א. איסור יחוד: ונכון שניתן למצוא דרכים שונות להיתר, אך בוודאי שלכתחילה נמנעים מכך.

ב. בין מטפל למטופל נוצר קשר, וצריכים זהירות יתרה בגון זה.

ג. מדרכי הצניעות: דהיינו שפשוט וברור הדבר שמדרכי הצניעות להיות איש אצל איש ואשה אצל אשה.

והיות ורבו המכשלות בכגון זה – נמנעים לכתחילה ואפילו במקום שהחשש הוא רחוק וק"ו בטיפול לעומק הנפש ששם הקשר הוא הרבה יותר קרוב וממשי.

אולם פשוט וברור שישנם מקרים יוצאים מהכלל וישנם לפעמים סיבות מיוחדות להתיר זאת, ועל כל אחד במקרה שלו לשאול ולהסביר מדוע במקרהו לדעתו יש צורך להתיר, ואם כך יורה המורה הרי שהדבר מותר ואף נצרך. משום שאכן ישנם מקרים שאי אפשר לטפל רק  באופן זה.

לכן באופן ספציפי במקרה שלך, כדאי לשאול רב שמכיר אותך ולהסביר מדוע יש צורך דווקא בגבר מטפל ולפעול לפי ההוראות.

בברכה

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה: