שותפים המשתמשים באופן לא שווה בחשמל כיצד יתחלקו בתשלום

שלום וברכה
אני שוכר פינת עבודה בנגריה וכמוני עוד שניים וגם הבעלים עובד לפעמים – כל אחד עובד לעצמו ושעות העבודה ונפח העבודה שונה מאחד לשני. שאלתי בענין חשבון החשמל, במקום מונה חשמל אחד כך שהחשבון משותף לכולנו איך נחלק את הנטל כאשר שותפי למקום משתמשים בו יותר ממני? לפחות כך אני מרגיש ויודע.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם הסיכום ביניכם היה שתהיו שותפים בכל ההוצאות שיהיו במקום, אם כן אף שאינך משתמש בחשמל כמוהם עליך לשלם שווה בשווה כפי שהתחייבת, אך אם הסיכום ביניכם היה שכל אחד ישלם לפי הכמות שמשתמש בפועל תצטרכו לעשות שומה כמה כל אחד משתמש וכך להתחלק.

ואם לא סיכמתם דבר ברור על תשלומים הבאים מחמת שימוש במקום, נראה כי בכל מקרה עליך לשלם כמוהם, כיון שהמקום עומד לך לשימוש מלא כפי שהם משתמשים, אלא שבפועל אתה משתמש פחות מהם, ויתכן מצב שבו תשתמש יותר מהם, ועסק השותפות הוא המקום האפשרי לשימוש לכולכם באופן שווה.

בהצלחה רבה.