קנה שקית במבה ממכונה וקיבל שתי שקיות

קניתי ממכונת ממתקים בבית חולים שקית במבה שעלתה 4 שח ויצאו לי 2 שקיות במבה כך שעדין בעלי המכונה הרויחו ממני מה עליי לעשות בכל זאת?

תשובה:

שלום רב,

יש ליצור קשר עם בעל המכונה ולשאול אותו מה לעשות עם השקית הנוספת.

אם נראה לך שהדבר קורה לעתים שיוצאים שתי שקיות, ניתן לקחת את שתי השקיות.

נימוקים:

הקונה זכאי לקבל שקית אחת. השקית השניה היא עדיין של בעל המכונה ודינה כאבידה שהגיעה ליד המוצא לפני ייאוש.

אם קורה לעתים שיוצאים שתי שקיות, ניתן להניח שבעל המכונה מתייאש מראש על הצד שיקרה מקרה כזה והוא מסכים שהאדם שקנה ייקח את שתי השקיות, מאחר שאם הקונה יניח את השקית השניה על המכונה, ניתן להניח שהיא תילקח על יד אנשים אחרים ואם הקונה ייקח לביתו, לא משתלם לבעל המכונה להגיע לבית הקונה בשביל שקית שעלותה כסף קטן.