קיזוז מדמי שכר דירה בעקבות בוילר מקולקל

אני גר בדירה שכורה, ובכל ימות החורף הבוילר בביתי היה מקולקל ובשביל להתקלח נאלצתי להפעילו שעתיים שלמות שגם אז היה לי דקה או שתיים של מים חמים, חשבון החשמל שלי היה פי 3 ממה שאני מקבל בקיץ. בעל הדירה היה מודע לבעיה והוא השתדל מאוד לתקנה, כמה וכמה פעמים הוא שלח מומחה, אך הבעיה לא תוקנה.
שאלתי: האם אני צריך לשלם את חשבון החשמל המנופח כיון שבעל הדירה עשה מה שהיה יכול, או שמא לא, כיון שלמעשה לא היה לי מים חמים ותהיה הסיבה אשר תהיה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אינך רשאי לקזז מדמי השכירות את דמי החשמל היקרים שעלה לך בתקופה זו.

עם זאת יש מקום להפחתה מועטת בדמי השכירות כפי שניתן יהיה לקבל שכר דירה מאנשים אחרים על דירה במצב כזה.

מקורות:

חובתו של המשכיר היא לתקן את הדברים המקולקלים ההכרחיים לשימוש האדם בבית, אך דבר שניתן להשתמש בו בדוחק אין מחובתו לתקן, וכעין מה שכתב הנתיבות בסימן ש"י סק"ב לענין שוכר בית ונלקח לאנשי חיל, שאם אפשר לגור עמם יחד אף אם זה דוחק חייב לשלם לו כל השכירות. וגם כאן נראה מלשון השאלה כי ניתן בדוחק להשתמש במים החמים.

אך אף אם נאמר שחובתו לתקן, מכיון שבפועל לא תיקן, ורק השימוש היה יקר יותר, לא ניתן לחייבו על השימוש היקר שאין זה מחובת המשכיר, שכל חובתו היא להעמיד בית הראוי לשימוש, ולא עמד בחיובו, אך אינו מחוייב לדאוג שמחיר השימוש לא יהיה יקר מדי.

ובדבר הפחתה בדמי השכירות כפי שניתן להשכיר דירה במצב כזה, ראה כאן מקורות לכך.