שימוש בכלי לא טבול כדי למנוע כיבוי אש ביום טוב

היה צורך שהאש ביו"ט תכבה בגז ולכן חיממו מים בכלי כדי שיגלשו וכמוכן השתמשו במים שייחשב לצורך אך מאידך הכלי שבו חיממו היה לא טבול האם מותר להורות כן שיחממו בכלי לא טבול כשידוע שאל"כ יכבו את הגז רגיל ביו"ט?

תשובה:

במקרה זה שללא השימוש בכלי זה היו מכבים את הגז ביום טוב מותר להשתמש בכלי לא טבול.

מקורות:

דעת רבים מהפוסקים שניתן להשתמש באופן חד פעמי בכלי לא טבול, וניתן לסמוך עליהם כדי להציל מאיסור דאורייתא של כיבוי האש ביום טוב.

דעות אלו הובאו בספר טבילת כלים פרק ג' הערה כ"ד, ויעוי' גם במנחת שלמה ח"ב סימן ס"ו.