מה מברכים חתיכות לחם מבושלות?

שלום. אימי מכינה לחם בבית (המוציא), משאריות שנשארות ממנו היא מכינה דבר מאכל- היא מפוררת את הלחם לחתיכות מאד קטנות מתבלת ומבשלת קצת. מה מברכים על מאכל זה?תודה.

תשובה:

שלום רב.

ברכתו 'בורא מיני מזונות'.

מקורות:

בשולחן ערוך סימן קסח סעיף י' מבואר שכל לחם שהתבשל בכלי ראשון על האש אם אין בפירורים כזית בטל ממנו דין לחם אף אם נשאר בו צורת לחם ומברכים עליו בורא מיני מזונות, אך אם יש בכל פירור בפני עצמו כזית ברכתו המוציא.

דין זה נכון גם לגבי קורטונים העשויים מחתיכות לחם פחות מכזית שטוגנו בשמן עמוק וכן פירורי לחם שהתבשלו במרק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין לגבי מרק עגבניות שמכניסים בו פרוסות לחם עבות, ואחרי הבישול טוחנים אותו ביחד עם כל שאר המוצרים במרק.
    איזה ברכה מברכים על המרק?

  2. כיון שזה ממשיך להיות שרוי במרק הרותח שהוא כלי ראשון לאחר הטחינה, הוא מאבד ברכת המוציא, אבל יש לברך מזונות, כיון שחלק משמעותי במרק שבא לשובע הוא הלחם. אני מניח שזה לא בא רק להסמיך.