רחיצה ביום טוב

שלום מורי ורבותי
שאלה
יש הנהגה טובה להטהר במקווה בעלות השחר לאחר תיקון ליל שבועות
הרב אברהם יוסף שליט"א אומר שאין אפשרות להתקלח לפני ואחרי הטבילה במים חמים שישנם במקלחות שבמקווה לכן הוא אומר להכנס ישר ולטבול ללא מקלחת לפני ואחרי לי זה לא ברור יש כאן שאדם מזיע וזעתו עוברת לחביריו וכלם יעשו כך היכן הנקיון והיכן ואהבת לרעך כמוך ועוד אם אי אפשר להתקלח במים קרים שיש אנשים שזה מצער אותם ואז הכל בגלל גזירת הבלנים אבל יו"ט יותר קל משבת למרות שהתירו רק צורך אוכל נפש מה גם שאם נחמם מים ונתקלח בהם זה כמו המים שחוממו במקלחות במקווה איך בכל זאת ההלכה מתייחסת לכל מה שנאמר
נא האירו לנו את אשר נעשה
ושכרכם רב מן שמיא ותודה על כל פעלכם.

תשובה:

שלום רב.

לא שמעתי את דבריו של הרב שציטטת, אך על פי ההלכה במים חמים שהוחמו מערב יום טוב מותר להתקלח אבר אבר. ובמים שהוחמו ביום טוב מותר רק פניו ידיו ורגליו. לפי זה אפשר למצוא את הדרך שלא להציק לאחרים בטבילה במקווה.

חג שמח.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקי"ח ס"ב ומ"ב שם.