תספורת בג' ימי ההגבלה למנהג האר"י

אני חסיד ממתי מותר לי להסתפר?
הבנתי שיום חמישי זה בעיה של שבת.

תשובה:

שלום רב.

לנוהגים כמנהגי האר"י ז"ל, אין להסתפר עד יום שישי, לדעתו אין להסתפר בכל ימי העומר אף בג' ימי הגבלה, אלא בערב שבועות, וכשחל ביום א' בערב שבת.

אך על פי הלכה אם נהג אבילות מפסח, מותר להסתפר כבר מראש חודש סיון, כיון שעברו יותר מל"ג יום.

אם הינך נוהג להסתפר רק בשלשת ימי ההגבלה, מותר גם ביום חמישי.

חג שמח.

מקורות:

מנהג האר"י מובא בכף החיים תצג,יג בשם החיד"א במורה באצבע סי' ח' אות רכ"א. שולחן הטהור סי' ר"ס ס"ח.

על פי ההלכה יעוי' במ"ב סי' תצ"ג ס"ק ט"ו ובשעה"צ שם. ואם נוהג להתיר רק בג' ימי ההגבלה, מותר כבר ביום חמישי על אף שכתבו הפוסקים בסימן ר"ס שלכתחלה אין ליטול הצפרנים ביום ה' כיון שיגדלו בשבת, אך במקום צורך כגון כאן שביום זה נהיה מותר בתגלחת, מותר אף ביום ה', כמבואר במגן אברהם ריש סימן ר"ס ובעוד פוסקים.

הצטרף לדיון

תגובה 1