חזן ששכח לומר יעלה ויבוא בחזרת הש"ץ במנחה

היום בתפילת מנחה החזן אצלנו במנין שכח לומר יעלה ויבוא והציבור נזכר בזה רק לאחר שאמר החזן 'יהיו לרצון', אחד המתפללים טען שצריך לחזור שוב על חזרת הש"ץ, האם אכן היה צריך לחזור, והאם יש מה לעשות כשנשארו רק חמשה אנשים כאשר נודע שצריך לחזור.

תשובה:

שלום רב.

אכן בתפילת מנחה צריך לחזור שוב על חזרת הש"ץ, אך במקרה שאין עשרה אין אפשרות להתחיל חזרת הש"ץ שוב.

מקורות:

שולחן ערוך סימן קכ"ו סעיף ג'. ואף שעדיין לא התחיל לומר קדיש נחשב כעקירת רגליו לענין חזרה מתחילת התפילה כמבואר במ"ב סי' תכ"ב ס"ק ט' שלאחר אמירת יהיו לרצון נחשב עקירת רגליו אף שלא אמר 'עושה שלום'.

וכשיצאו מקצתם שאין אפשרות לחזור שוב חזרת הש"ץ כך מבואר בשו"ע סימן נ"ה סעיף ג', שרק אם התחיל חזרת הש"ץ ויצאו מקצתם גומר, אך אם עדיין לא התחיל אינו יכול להתחיל.